Korting?! Kijk snel op de voordeelbonnen!

Openingstijden

 

 

Maandag 10.00 - 23.30.
Dinsdag 10.00 - 23.30.
Woensdag 10.00 - 23.30.
Donderdag 10.00 - 23.30.
Vrijdag 10.00 - 23.30.
Zaterdag 10.00 - 23.30.
Zondag 10.00 - 22.30.

5 december 10.00 - 23.30

24 december 9.00 - 18.00.

25 december eerste kerstdag gesloten.

26 december, tweede kerstdag 10.00 - 22.30

31 december 9.00 - 18.00

1 januari gesloten.

Fijne dagen!

Iedere dag voor iedereen!

Kinderen vanaf 9 jaar welkom.

 

 

 

 

 

 

Sauna: gezond voor lichaam en geest!

Meer weerstand, minder stress.
Dat de sauna gezond is voor lichaam en geest, hoort u vaak. Maar hoe zit dat dan? Welke lichamelijke processen treden er in werking terwijl u nietsvermoedend zit te genieten van de warmte en de rust?

Wat gebeurt er met het lichaam in een saunacabine?
Het logische antwoord is natuurlijk: het wordt warm. Het duidelijkst merkbare gevolg daarvan is dat de huidporiën zich openen en de zweetkliertjes die zich verspreid over ons lichaam bevinden aan het werk gaan. Via de verdamping van het transpiratievocht op de huid probeert het lichaam de temperatuurstijging te beheersen. Toch schijnt de temperatuur van de huid zelfs met 10 graden Celsius te stijgen. Dat betekent dat de stofwisselingsprocessen in de cellen waaruit de huid is opgebouwd versneld worden.

Meer weerstand.
Ook in het binnenste van het lichaam loopt de temperatuur geleidelijk een tot twee graden op. De temperatuurstijging heeft tot gevolg dat in het bloed afweerstoffen tegen infectieziektes gevormd worden. Door de sauna wordt dus ons afweersysteem versterkt. Daardoor zijn enthousiaste saunagangers minder gevoelig voor verkoudheden of griepjes!

Afvalstoffen kwijt.
Het transpiratievocht dat we in grote druppels verliezen heeft tot doel het lichaam te verkoelen. Maar met dat vocht raken we ook diverse afvalstoffen, zoals mineralen, vetzuren en andere afbraakproducten kwijt. Een saunabad fungeert dus als een soort grote schoonmaak voor het hele lichaam en de huid.

Anti-stress
Hoe druk uw leven ook is buiten de sauna, binnen bent u dat al snel vergeten. Dat komt door de hoge temperatuur in de cabine en de rust die er heerst. De warmte ontspant als het ware niet alleen de spieren maar ook de zenuwen. De afkoelfases maken het gevoel van totale ontspanning compleet

Mooie huid
In de sauna vindt tegelijk een grondige reiniging van de huid plaats. Door de warmte verwijden de bloedvaten en de poriën van de huid zich; bij het afkoelen gebeurt het tegenovergestelde. De doorbloeding van de huid wordt nu behoorlijk geactiveerd en een goede doorbloeding reinigt de huid van binnenuit. Overtollige dode huidcellen die de huid een wat vaal uiterlijk kunnen geven verdwijnen ook: door het transpireren worden ze losgeweekt en onder de douche spoelt u ze af. Het resultaat: een zachte, schone en stralende huid!